سوشی چیست؟ طرز تهیه سوشی؟ انواع سوشی؟
سوشی چیست؟ سؤالی که بسیاری از مردم جهان اینگونه پاسخ میدهند: سوشی معروفترین غذای ژاپنی است که با ماهی خام تهیه میشود. با همین جمله، بسیاری از خیر امتحان کردن این غذا میگذرند. این تصور بهکلی اشتباه است. سوشی درواقع به نوع طبخ برنج بازمیگردد نه ماهی! در تهیه یک بشقاب سوشی لزوماً ماهی خام وجود ندارد اما قطعاً برنج وجود دارد.
سوشی یکی از معروفترین فینگر فود های ژاپنی است که همواره در مواقع خاص و جشنها سر میز غذای آنها قرار دارد؛ اما این محبوبیت محدود به ژاپن نمیشود. تمام دنیا سوشی را میشناسند و با توجه به عادات غذایی هر منطقه جغرافیایی تغییراتی در آن به وجود آمده؛ که نتیجه آن شده که امروز با انواع مختلف سوشی روبرو هستیم که اکثر سلیقهها را پوشش میدهد. آمریکاییها طرفداران پروپاقرص سوشی هستند و بسته به فرهنگ غذایی و سلایق هر منطقه تغییراتی در آن اعمال کردند. نباید از دیدن سوشیهایی بانامهای رول نیویورک و رول کالیفرنیا تعجب کنید.
سوشی به انواع غذاهایی گفته میشود که از ترکیبات متفاوتی به شیوه ژاپنی درست میشود. اساس همه آنها برنج است که به شیوه ژاپنی طبخ میشود و عموماً از خوراکهای دریایی مانند ماهی، میگو و جلبک دریایی به همراه سبزی مخصوص تهیه میشود.
انواع سوشی
با ما همراه باشید تا با انواع سوشی و شیوه تهیه این فینگر فود جذاب آشنا شوید:
ساشیمی(Sashimi): ساشیمی نوعی ماهی است که برشهای نازک داده میشود و با ظاهری بسیار جذاب سرو میشود. سه تا ۵ قطعه کافی است چه بهطور خام و چه بهصورت پخته یا حالت ترشی شده، به همراه برگ شیسو، رنده ترب دایکون و واسابی و زنجبیل ترکیب مناسبی برای این فینگر فود است.
نِگیری (Nigiri): طرز تهیه سوشی نِگیری به این صورت است که قطعات ماهی بر روی دو توپک برنجی و گاهی اوقات به همره جلبک دریایی نوری» که برای کنار هم قرار گرفتن برنج و ماهی استفاده میشود تهیه خواهد شد؛ کمی ادویه لازم است و تزئین، پیش چشمتان خوراکی جذاب خواهید دید. هر سفارش شامل دو قطعه سوشی است.
گوانگ نگری (Gunkan Nigiri): شکل دیگری از نِجری به نام گونکن نِگری وجود دارد که گوانگ به معنای قایق است و درصورتیکه بخواهید بدانید که دلیل نامگذاری این سوشی چیست باید به شکل تهیه آن توجه کنید. شکل قرار گرفتن مواد بر روی برنج شبیه قایق است. بهطورکلی فینگر فود کوانگ نگری شامل سه دسته میشود که بانامهای توبیکو، ایکورا و یونی شناخته میشود. هر سفارش شامل دو قطعه است.
هوسوکامی (Hosomaki): سوشیهای نازک با برنج بسیار کم، جلبک نوری (جلبکهای دریایی برشتهشده) که از بیرون رول میشود. هر سفارش سوشی هوسوکامی شامل ۶ قطعه است.
فوتوماکی (Futomaki): رول این نوع سوشی بسیار نازک است و اصطلاحاً خیلی پر ملات است. بعلاوه اندازه هر قطعه بسیار بزرگ است. انواع بسیار زیادی از سوشی فوتوماکی وجود دارد. جلبک نوری میتواند داخل رول قرار داشته باشد یا خارج از رول. هر سفارش از این سوشی شامل ۴ تا ۱۰ قطعه است.
اوراماکی (Uramaki): این نوع سوشی در آمریکا بسیار معروف است. اگر بخواهید بدانید دلیل محبوبیت این سوشی چیست باید به شکل ظاهری آن توجه کنید نه به محتویات آن. در این نوع سوشی فرآیند رول کردن از بیرون اتفاق میافتد، به این دلیل که در ظاهر جلبک دیده نمیشود و افراد تمایل بیشتری برای خوردن آن نشان میدهند. افرادی که سوشی خور حرفهای نیستند بیشتر تمایل دارند چنین مدلی از سوشی را امتحان کنند. سفارش این نوع سوشی شامل ۶ قطعه است اما در مواردی ۸ قطعه نیز سرو میشود.
تماکی (Temaki): سوشی که با دست رول میشود و با دستخورده میشود. شکل آن مانند بستنی قیفی است که با محتویات پر میشود. در صورت سفارش با یک عدد سوشی به شکل قیف مواجه خواهید شد.
چیراشی (Chirashi): این نوع سوشی را با یککاسه در خاطرتان نگهدارید. چیراشی درواقع نوعی ماهی است که درون کاسه با برنج سرو میشود، میتوان گفت که چیراشی خیلی شبیه دونبوری است با این تفاوت که در خوراک دونبووری تنها از یک نوع ماهی استفاده میشود بهطور مثال خوراک دونبووری اوناگی نوعی از دونبووری است که در آن از نوعی ماهی به نام اوناگی (ماهی رودخانه) استفاده میشود.
موارد لازم برای تهیه سوشی چیست؟
۵ ورق جلبک سوشی
۲ فنجان برنج سوشی (در ادامه در مورد برنج توضیح دادهشده)
۶۰ گرم سوشی تن، برشی با ابعاد ۵ و ۱٫۵ و ۷ سانتیمتر بهصورت نواری
۶۰ گرم ماهی سالمون سوشی، برش به ابعاد ۰٫۵ و ۱٫۵ و ۷ سانتی بهصورت نواری
۱ عدد خیار بهصورت نواری بریدهشده مخصوص سوشی
۱ عدد هویج بریدهشده و پوستکنده مخصوص سوشی
نصف آووکادو، نازک برش خورده
ملزومات تهیه برنج سوشی چیست؟
۵ فنجان برنج سوشی دانه کوتاه
۶ فنجان آب
نصف فنجان سرکه برنج
۲ قاشق غذاخوری شکر
۲ قاشق چاییخوری نمک
دیدگاه خود را ارسال نمایید
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد